Jóga Coaching


Életmód-ÉletErő-Jóga Coaching

“A bölcsen önző emberek magukra gondolva segítenek másokon, amennyire csak erejükből telik, s ennek eredményeképpen maguk is élvezik ennek jótéteményét.” (XIV.Dalai Láma)


A profitot termelő munkavégzés minden egyén és vállalkozás célja. A keleti tapasztalati hagyományok, a jóga, a meditáció és a harcművészetek szemlélete ezt a „pénzt” úgynevezett külső légzésnek, „érdemnek”tekinti, amely ha megfelelően áramlik, felhalmozódik, megteremti az egyén, a cég, a nemzet és a társadalom gazdasági virágzását.

Ugyan akkor a „boldogságot-gyönyört” úgynevezett belső, „bölcsesség légzésnek” tekintik, ami ha felhalmozódik, életerőt, örömöt és világos tudatosságot biztosít az egyén számára. A tantrikus jóga szemlélet szerint egy ember légzésének csupán 1/30 része táplálja a belső örömteli bölcsességet, a többi kárba- stresszbe vész. A stressz feszült blokkokat hoz létre munkakörnyezetünkben valamint fizikai és finom energiatestünk energia áramlásában; sikertelenséget, fájdalmat, zavaró érzelmeket és hosszútávon betegségeket okozva.

A tibeti jógák rendszerében elménk működése a titkos “tudati” légzés finomenergiáihoz tartozik, ami táplálja érzékelésünket, érzéseinket, érzelmeinket, gondolatainkat és a fogalmakat meghaladó öntudatosságunkat. Ha ez a légzés a belső tudatosság hatására megszabadul a kényszerektől, hiedelmektől és merev fogalmi elképzelésektől akkor a jóga és öntudatunk “szabadság” tapasztalása valósággá válik számunkra.

Vezetésemmel a kívánt cél érdekében az egyén alkatának megfelelően kombináljuk a tibeti jógák módszereit a fizikai gyakorlatokkal, a helyes légzéssel és a Kum Nye jóga - Questioning Mind - “kérdező” tudat módszerének éberségével. Ezekkel a módszerekkel képesek vagyunk feloldani a külső, belső és titkos légzés stressz okozta feszült blokkjait, szabaddá téve a légzés életerő és szabadság fejlesztő tulajdonságait. 

Ezen a módszereknek különféle válfajaival Tibet, Kína, Japán és India, napjaink szellemi és gazdasági nagyhatalmainak vezetői Erő fölényüket biztosítják társadalmunkban.

Az elsajátított módszerek rendszeres napi szintű alkalmazásával; a cégvezetők és alkalmazottak egyéni szinten vehetik kézbe saját életerejük hasznosítását, megnövelve ezzel életminőségüket, és csökkentve a külső és belső kiszolgáltatottságukat fájdalmasan felgyorsult társadalmunkban.

Egyéni és csoportos tréningekre bejelentkezés, időpont egyeztetés, Árajánlat kérése:
06 30 576 77 47 • jkovacsendre@gmail.com

Coachok.hu Pályamódosítás, életút keresés nyílt nap 2012.05.06
Kovács Endre: „Stressz csökkentés és útkeresés – Kum Nye tibeti jóga"

Coachok.hu Karrier és Család nyílt nap 2012.09.15
Kovács Endre: „Stressz csökkentés és útkeresés – Kum Nye tibeti jóga"

További Coachok.hu előadások:

Mit választasz: örömteli vagy szenvedés légzés? Jóga Coaching – Kovács Endre

Az előadás alatt megismerkedünk néhány alapvető mozgás-légzés és tudati módszerrel, hogy a testünkben áramló életenergiákat harmonizálva, erősítve, felfedezzük az egészség, az örömteli nyugodtság, a tiszta tudatosság, és felszabadultság minőségeit a hétköznapokban.
2014.06.28 CoachOK Szakmai Szövetség LÉLEGEZZ! Nyíltnap

Corporate Mandala Wellness – a Vállalati Örömfejlesztés Lehetőségei – Kovács Endre

Az élmény-workshop folyamán több eszközt próbálunk ki a munka-környezetünk és egyéni életterünk rendszerének szélesebb körű megismerésére. A hatékonyság, az elégedettség, öröm és biztonság minőségeinek fejlesztésére. Olyan területek megfigyelésével mint például, „A vállalti környezet, mint egy dinamikus mandala birodalom, sajátos erőtérrel és jellemzőivel”. Mi a mandala elve és hogyan van jelen a vállalat, a vállalkozás, a család és az egyén szintjén? Hogyan tudatosíthatjuk helyünket egy vállalatban és a privát életünkben, mint a mandala birodalmában? Hogyan hat lélegzetünk, beszédünk minősége környezetünkre és belső világunkra? Milyen a pénz-energia mandalánk? Hogyan van jelen a béke és a nyugalom a vállalati és a személyes életterünkben? Hogyan éljük meg a gazdagságot kívül és belül? Mennyi inspiráció, kreativitás és öröm van jelen munkánkban és bensőnkben? Mennyire tudjuk beteljesíteni vágyainkat? Mennyire vagyunk képesek megvédeni külső és belső értékeinket? Ilyen és ezekhez kapcsolódó kérdésekre keresünk válaszokat a támogató belső energiáink felébresztésével. Az alkalmazott módszerek: kérdező tudat – elemző meditációi, kum nye tibeti jóga; fizikai mozgás és légzés gyakorlatok és tibeti mandala meditációk. A workshop célja, hogy a résztvevők megízleljék a ránézés – testérzés – légzés – belátás – önfelszabadulás jóga-coaching folyamatának alapjait.
2013.11.19 III. Corporate Coaching Konferencia - Lelki ellenállóképesség fejlesztés és stressz kezelés - CoachOK Szakmai Szövetség
 
Online publikációim: