Kum Nye Jóga


„A Kum Nye megnyitja a szívet és érzékeket így elégedetnek és feltöltődöttnek érezzük magunkat, 
és az élet minden aspektusát megbecsüljük.”
Amikor megtanuljuk megnyitni az érzékeinket és közvetlenül felvesszük a kapcsolatot az érzéseinkkel, akkor testünk és tudatunk egységbe kerül. Tapasztalataink elmélyülnek,  még szebbek és egészségesebbek lesznek. Amikor ezen az úton  jobban megismerjük önmagunkat akkor másokkal való kapcsolatunk is kielégítőbb és elmélyültebb lesz. Az érzéseink mélyebb tapasztalatán keresztül  felfedezzük, hogy  az öröm már bennünk létezik és ez az öröm fokozatosan megnyílik számunkra.
    A kumnye alkalmazható minden életkorban, erőnléti és hajlékonysági szinten. Ez a tibeti jóga egy holisztikus gyógyító rendszer, melynek gyökerei vissza nyúlnak az ősi tibeti buddhista hagyomány szövegeihez. Célja, hogy ellazítsa az energia áramlását a testben és megfelelő egészséget és vitalitást fejlesszen. A gyakorlatot Tarthang Tulku hozta nyugatra és a modern kor szükségleteihez alakította. Felébreszti és integrálja energiáinkat támogatva a relaxációt, a feltöltődést és a tudatos jelenlétet. 
„Kum Nye az élet”
A testünknek és a tudatunknak szüksége van a relaxációra, különösen a mai korban amikor a munka és a hétköznapi cselekedetek sok stresszt generálnak. A kum nyével felszabadíthatjuk a feszültséget melyek a stresszhez kötődnek és megnyithatjuk emberi megtestesülésünk belső érzékelését.
A érzékelésünk mindennapi finomítása és hangolása által, fejlődünk önmagunk bezártságából való felszabadításában mely megakadályoz bennünket, hogy ténylegesen össze kapcsolódjunk lényegünkkel. Ez a felszabadítás és finomítás azonnal minőségi gazdagságot hoz az életünkbe, mialatt fokozatosan vezet minket a spirituális ösvényen.
Kumnyéval való rendszeres foglalkozás előkészíti az alapot  a meditációnak és segít megteremteni a feltételeket a gyakorlónak, hogy  komoly jelölté váljon a Dharma tanuláshoz és meditációhoz.